Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Send sikker post til CPR-kontoret

Hvis du ønsker at sende sikker e-post til CPR-kontoret kan du benytte nedenstående vejledning

Digital Post

Log på www.borger.dk med din NemID og opret en postkasse til sikker digital kommunikation med det offentlige.

Med en postkasse til digital post kan du droppe papirbrevene. Du kan nemt og sikkert modtage digital post og skrive til det offentlige, og du kan opbevare din post sikkert.

At postkassen er sikker betyder, at ingen andre end dig kan få adgang til at læse din private post eller til at sende post på dine vegne. Det er ligesom med din netbank, hvor kun du kan logge ind og se dine konti og foretage overførsler mv. Du kan dog give udvalgte personer, fx din ægtefælle, adgang til alle eller enkelte mapper i din digitale postkasse.

I din postkasse kan du også se post fra virksomheder, der sender til e-Boks. På den måde kan du samle al din digitale post ét sted.

 

Tilmeld dig Digital Post

Det er nemt at få en postkasse til digital post. Du skal blot oplyse dit navn og din e-mail-adresse og bagefter vælge, om du ønsker at modtage breve fra det offentlige digitalt.

Læs mere om den digital postkasse på www.borger.dk.

 

Send sikker (krypteret og/eller signeret) e-post (normalt kun offentlige myndigheder).

Hvis du skal sende e-post med følsomme og fortrolige oplysninger som fx CPR-numre, skal du kryptere din e-post.

Sikker post kan sendes til .

Er den sikre e-post stilet til en bestemt medarbejder, bedes du angive medarbejderens navn i e-postens emnefelt.

Det skal dog bemærkes, at der er en øvre grænse på ca. 36Mb. Når mails overskrider denne grænse, vil CPR-kontoret ikke modtage mailen. Derfor skal mailen opdeles og i emnefeltet tilføjes eksempelvis mail 1 af 4. 

På hjemmesiden Søg efter certifikat kan du få CPR-administrationens offentlige nøgle, der giver dig adgang til at sende krypteret e-mail til os. Du får vores offentlige nøgle ved at klikke på "Søgning" og taste  i søgefeltet.

På hjemmesiden www.borger.dk kan du finde vejledninger til, hvordan du kan bruge den offentlige nøgle til at kryptere e-mails.